5. – 8. august 2024

Mandag 5. august: Hamar – Lenningen – 101 km

Noen få dager for å fiske litt igjen – siste tur før langturen til Spania. Vi hadde ikke ønske om å dra så langt, bare komme oss litt opp på fjellet. Så det ble først en tur til Synnfjell-området i Nord-Torpa. Noen kilometer fra Lenningen fjellstue.

Det er et vann like ved veien hvor vi har vært tidligere ved et par anledninger. Så vi peilet oss inn der. Vi har tidligere sett at det har stått bobiler der og var spente på om det var ledig. Kun plass til en bobil. Men der var det tomt så vi fikk parkert, kjøpt fiskekort og satte i gang med å fiske. Som vanlig; Lars Ove med mark og Guri med flue og dupp. Ganske bra vær og helt vindstille. Ikke noe bett i det hele tatt. Så vi bestemte oss for å prøve et annet sted neste dag.

Tirsdag 6. august: Lenningen – Øyerfjellet – 66 km

Valget falt på Øvre Moksjøen i Øyerfjellet. Et vann vi er godt kjent med, men aldri vært ved med bobil. Litt ulendt, men med klosser fikk vi parkert bilen rett. Fortsatt fint vær så det var ut med bord og stoler. Og samme prosedyre; kjøp av fiskekort, sette sammen stengene og ut å fiske. Heller ikke her var det noe bett. Enten er det vær og vind som ikke er riktig eller så er det vi som ikke har det rette utstyret. Ikke et napp engang fikk vi på disse to dagene. Men deilig å være på fjellet i fint vær selv om det begynte å skye over etterhvert og blåse.

Onsdag 7. august: Øyerfjellet – Gjøvik – 28,5 km

Vi skulle egentlig hjem denne dagen. Men vi hadde ikke lyst til det riktig ennå, så da fant vi ut at vi skulle ta en overnatting på Gjøvik, på båthavna der. Så etter frokost dro vi av sted. Vi har aldri overnattet på denne havna før. Noen biler da vi kom, og flere kom det utover ettermiddagen/kvelden. Kr 200,- pr døgn. Ikke strøm, men muligheter for å tømme do og fylle på vann. Denne plassen er sentrumsnær, og Guri fikk seg da en god tur på kjøpesenteret samt til butikker i byen. Selv om det var meldt litt regn så lot det heldigvis vente på seg. Så vi satt lenge ute og så blant annet Skibladner komme og dra (den starter og stopper bestandig på Gjøvik). Mange var med båten denne dagen.

Torsdag 8. august: Gjøvik – Hamar – 48 km

Da var det å ta fatt på den korte veien hjem. Så ventet noen dager på hytta før bobilen klargjøres for Spania-turen. Den starter 22. august, med ferge fra Larvik til Hirtshals den 23. Vi har hatt mange fine turer i løpet av sommeren, men gleder oss nå – og ser fram til – å komme ned til varmere strøk.

Guri og Lars Ove

Share This: